Εξιχνιάστηκαν ληστείες

Συλλήψεις σε Κόρινθο και Θεσσαλονίκη, όπου εξιχνιάστηκε σωρεία ληστειών.

Έντεκα ληστείες και τρεις κλοπές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τρεις νεαροί, δύο 22χρονοι κι ένας 20χρονος, σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Η δράση

της σπείρας διήρκεσε από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, ενώ κάθε φορά ενεργούσε με διαφορετική σύνθεση. Οι κατηγορούμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, να λήστεψαν δύο 18χρονους, τον περασμένο Ιούλιο κοντά στο εμπορικό κέντρο της Πυλαίας, από τους οποίους πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά. Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Κλοπές από τον ΟΣΕ

Για κλοπή σε βάρος του ΟΣΕ συνελήφθησαν τρεις άνδρες στο Πλατύ Ημαθίας. Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν αφαιρέσει από παλιά γέφυρα του 'Αδενδρου Θεσσαλονίκης πέντε σιδηροδοκούς, μήκους τριών μέτρων η κάθε μία, καθώς και άλλα εργαλεία και εξαρτήματα του Οργανισμού. Τα κλοπιμαία τα μετέφεραν με Ι.Χ. φορτηγό.

Από τη έρευνα προέκυψε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 33 ετών, μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται, αποπειράθηκαν να ληστέψουν πριν από λίγες μέρες 42χρονο νυχτοφύλακα αποθήκης ανταλλακτικών στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας.

Στο μεταξύ, δικογραφία σε βάρος δύο νεαρών, 18 και 21 ετών, σχηματίστηκε από την Αστυνομία διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 110 κιλά καλωδίων ηλεκτροδότησης, την κατοχή των όποιων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στην Κόρινθο

Εξιχνιάστηκε από το αστυνομικό τμήμα Ξυλόκαστρου, η ληστεία σε εργοτάξιο, που σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι, στη Λυγιά Ξυλοκάστρου.

Δράστες είναι τρεις Ρομά, δύο άνδρες 37 και 40 ετών και μία 41χρονη γυναίκα, καθώς και ένας 39χρονος Ρουμάνος, που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, αφού μπήκαν σε εργοτάξιο με την απειλή βίας σε βάρος 41χρονου φύλακα του εργοταξίου, αφαίρεσαν εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρολογικό υλικό, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου, στο Καμάρι Κορινθίας, οι τρεις άνδρες και στο Ξυλόκαστρο η 41χρονη. Κατά τη σύλληψή τους, ο 37χρονος και ο 40χρονος, προέβαλαν αντίσταση στους αστυνομικούς.

Επιπλέον, κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του εργοταξίου, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαίρεσαν, αγγίζει τις 42.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται, για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Επίσης, εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Κορίνθου, η ληστεία σε βάρος 90χρονης, που έγινε χθες το πρωί, στην Κόρινθο και συνελήφθησαν μια 42χρονη, ένας 13χρονος και μια 14χρονη Ρομά, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τα τρία άτομα πήγαν στο σπίτι της 90χρονης κι αφού τη χτύπησαν, τη λήστεψαν, παίρνοντας διάφορα αντικείμενα, είδη διατροφής, καθώς και το κινητό τηλέφωνο της ηλικιωμένης, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κορίνθου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα