Εξηγήσεις Δένδια

Οι καταγγελίες στη βρετανική εφημερίδα Guardian για τα βασανιστήρια 15 διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ, αλλά και η φωτογραφία-σοκ, με άνδρα των ΜΑΤ να χρησιμοποιεί μια κοπέλα ως ανθρώπινη ασπίδα, δημιουργούν «πονοκέφαλο» στην πολιτική ηγεσία του υπ. Δημόσιας Τάξης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Νίκος Δένδιας, ανέφερε
ότι έχει γίνει καταγγελία από τους διαδηλωτές στη Δικαιοσύνη και όχι στην Αστυνομία, για να έχει εκείνος την ευχέρεια να διατάξει τα σχετικά.

Όσο για τη φωτογραφία με την κοπέλα που αποτέλεσε ανθρώπινη ασπίδα, δήλωσε πως δεν γνωρίζει το περιστατικό όμως, σε παρόμοια περίπτωση που αστυνομικός των ΜΑΤ χρησιμοποίησε το γκλομπ του όχι με τον ορθό τρόπο, «έκανα αμέσως αυτό που έπρεπε να κάνω», είπε.

Απαντώντας ωστόσο στον κ. Δένδια, ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί πως «ο κ. υπουργός "ξεχνάει" ότι οι καταγγελίες των διαδηλωτών έχουν κοινοποιηθεί και στον ίδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω ερώτησης στη βουλή» και τον καλεί να διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ και να πάρει μέτρα, ώστε να ελεγχθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις παραπάνω ενέργειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα