Φορολογικώς «δίσεκτο» το 2012

Το 2012 θα είναι έτος νέας φοροκαταιγίδας για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ προμηνύονται και απολύσεις για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, μέσω της αξιολόγησης.

Το νέο χαμηλό αφορολόγητο των 5.000, το μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές, η μηνιαία παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα του 2012 και η εισφορά για τα εισοδήματα του 2011, το ενιαίο τέλος ακινήτων

και τα νέα τεκμήρια είναι ανάμεσα στα όσα θα ισχύσουν για τη νέα χρονιά.

Από του χρόνου ανοίγει και η πόρτα των απολύσεων για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Ιδιωτικές εξειδικευμένες εταιρίες θα αξιολογήσουν εξονυχιστικά τις δημόσιες υπηρεσίες και το προσωπικό τους, υπό τη θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ. Όσοι υπάλληλοι κριθούν ανεπαρκείς, θα οδηγηθούν στην έξοδο.


Ιδιώτες, όμως, και στο «σαφάρι» για την είσπραξη των χρεών προς το δημόσιο, που ανατίθεται από την κυβέρνηση σε εισπρακτικές εταιρίες, ελεγκτικούς οίκους και νομικά γραφεία.

Από 1η Ιανουαρίου αυξάνονται κατά 9,2% και τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αν προστεθεί η αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η συνολική επιβάρυνση για τον καταναλωτή φθάνει στο 12% μεσοσταθμικά. Πάντως, δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ενώ εξετάζεται η μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα