«Φτιάξτο μόνος σου»

Με το ανταλλακτικό και το χαριστικό εμπόριο, τα παζάρια αλληλεγγύης, αλλά και το εμπόριο προϊόντων από δεύτερο χέρι, ασχολήθηκε σήμερα η έρευνα του Α984, για το κίνημα του «Φτιάξτο μόνος σου» που επιμελήθηκε η Μαρία Παύλου και παρουσιάζεται στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα».
Για τις νέες εναλλακτικές μορφές οικονομίας, που αναπτύσσονται στην κοινωνία που πλήττεται από την κρίση, μίλησαν οι διαχειρίστριες της ιστοσελίδας babyfeat.gr που φιλοξενεί αγγελίες για την ανακύκλωση παιδικών ειδών και ο πρόεδρος της ομάδας πρωτοβουλίας κοινωνικού νομίσματος ΟΒΟΛΟΣ, Νίκος Μπογονικολός. Ακόμη, παρουσιάστηκε
η νέα μόδα στις μετακινήσεις carpooling kai pamemazi, όπου οι πολίτες μοιράζονται τα ΙΧ τους και τα έξοδα για τη βενζίνη, ώστε να ταξιδεύουν και να πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους. Τέλος, παρουσιάστηκε το site : meacolpa όπου καθημερινές αναρτήσεις προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης για εξοικονόμηση χρημάτων.

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στην «τέχνη της γιαγιάς» για λόγους όχι μόνο οικονομικούς, αλλά και ψυχολογικούς και ιδεολογικούς.

Την ίδια ώρα, η τάση για αγορές αλλά χειροποίητων προϊόντων δείχνει να αυξάνεται ιδιαίτερα στις μέρες μας ενώ, όπως λένε δημιουργοί που δραστηριοποιούνται σε μικρές επιχειρήσεις χειροποίητων ειδών, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές εκφράζουν το ενδιαφέρον τους και για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Στο πνεύμα του Craftivism και του DIY'S είναι όμως και το ανταλλακτικό εμπόριο και το εμπόριο προϊόντων από δεύτερο χέρι ... ενάντια στην υπερ - κατανάλωση, αλλά και ως όπλο ενάντια στην οικονομική κρίση !

Η Εβίτα Παρασκευοπούλου και η Δήμητρα Τζιμοπούλου, είναι δύο παιδικές φίλες που πάντα αντάλλασαν πράγματα από ... αγάπη.

Μεγαλώνοντας και μάλιστα όταν έγιναν μητέρες αυτό ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο και τώρα αποφάσισαν να διαδώσουν τη φιλοσοφία τους και στάση ζωής. Με δικά τους έξοδα και χωρίς να έχουν κανένα κέρδος, έστησαν την ιστοσελίδα www.babyfeat.gr με αγγελίες για ανακύκλωση παιδικών ειδών.

 Η Δήμητρα Τζιμοπούλου μίλησε στη Μαρία Παύλου για το ... μωροκατόρθωμά τους. «Έχουμε ένα blog και ένα chatroom που μπαίνει κόσμος και ποστάρει. Ένας από τους στόχους της ανταλλαγής αντικειμένων είναι να βρεις ίσως κάποιον στη γειτονιά σου ή καπου κοντά και με αυτόν τον άνθρωπο να αναπτύξεις και μία φιλική σχέση. Έτυχε να ξεκινήσουμε μαζί με την κρίση και είμαστε αισιόδοξες. Η ιδέα υπήρχε και με τα παιδιά να μεγαλώνουνε εμείς να είμαστε μαμάδες στο σπίτι και να έχουμε περισσότερο χρόνο για να βάλουμε σε εφαρμογή την ιδέα. Είναι μη κερδοσκοπική. Τα κάνουμε όλα αφιλοκερδώς. Το site έχει στηθεί με δικά μας έξοδα. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και θέλουμε να το διαδώσουμε».

Η Εβίτα Παρασκευοπούλου μίλησε στον Α984 για το πως μπορούμε να γίνουμε μέλη του babyfeat αλλά και για τους στόχους του.

«Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Γίνεσαι μέλος, δωρεάν με το email σου και έτσι μπορείς να ανεβάσεις με 3 πολύ απλά βήματα στ
Keywords
Τυχαία Θέματα