Γάζα: Διδασκαλία Εβραϊκών στα σχολεία

Η κυβέρνηση της ισλαμιστικής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πρόκειται να αποκαταστήσει το μάθημα των Εβραϊκών ως κατ’ επιλογήν διδακτέα ύλη από το επόμενο σχολικό έτος, ανακοίνωσε σήμερα στέλεχος του υπουργείου Παιδείας του παλαιστινιακού κινήματος.

«Υπάρχει ειλημμένη απόφαση του υπουργείου για διδαχή των Εβραϊκών ως κατ’ επιλογήν μαθήματος από το επόμενο σχολικό έτος 2012/13», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας
Ζίαντ Θάμπετ, προσδιορίζοντας πως αυτό θα εφαρμοσθεί σε δύο τάξεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Θα ξεκινήσουμε από ένα δείγμα σε δύο σχολεία, ένα αρρένων κι ένα θηλέων σε καθεμία από τις επτά εκπαιδευτικές διευθύνσεις της Γάζας, έτσι ώστε το επόμενο έτος να έχουμε συνολικά 14 σχολεία στα οποία θα διδάσκονται τα Εβραϊκά», πρόσθεσε.

«Είμαστε ακόμη υπό κατοχήν, και οι κατακτητές μας μιλούν Εβραϊκά, τα περισσότερα από τα προϊόντα που διατίθενται έχουν ετικέτες στα Εβραϊκά, ιδού γιατί είναι χρήσιμη η γνώση αυτής της γλώσσας», εξήγησε ο αξιωματούχος της Χαμάς, η οποία ως οργάνωση αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ, ή να διαπραγματευθεί μαζύ του.

Τα Εβραϊκά δεν διδάσκονται στα δημόσια παλαιστινιακά σχολεία από την εποχή της δημιουργίας της Αυτόνομης Παλαιστινιακής Αρχής το 1994.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα