Γέφυρα συνεννόησης για λύση της απεργίας

Γέφυρα συνεννόησης μεταξύ εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ με τη διοίκηση της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών, μέσω του Αθήνα 984. «Περιμένουμε ξεκάθαρα μήνυμα αναστολής των κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους και θα ξεκινήσουμε τον διάλογο για όλα τα ζητήματα εκτός από αυτά που αφορούν το ενιαίο μισθολόγιο», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας Οδικών Συγκοινωνιών

Γιάννης Οικονόμου. «Εμείς που αναζητούμε τη λύση στο πρόβλημα θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του κ Οικονόμου. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να πας σε διάλογο με ομηρία του επιβατικού κοινού», απάντησε ο πρόεδρος του Σωματείου μηχανικών-τεχνιτών ΟΑΣΑ ΕΘΕΛ Απόστολος Ραυτόπουλος. Προς το παρόν χειρόφρενο έχουν τραβήξει σήμερα λεωφορεία και τρόλεϊ, με τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων να πραγματοποιούν συνελεύσεις προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους με φόντο τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη τη συνέχιση της απεργίας.

Νέα προσφυγή σήμερα της διοίκησης των «Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ» στη Δικαιοσύνη για τη σημερινή και την αυριανή απεργία.

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Επίσης δεν κινούνται σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στο μετρό, που φθάνει όμως μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Κανονικά κινούνται επίσης, ηλεκτρικός και Τραμ.

Εν τω μεταξύ , σε 24ωρη απεργία προχωρά την ερχόμενη Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους απεργούς των μέσων μεταφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα