Γενική αμνηστία στη Μιανμάρ

Δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν σήμερα στη Μιανμάρ μετά τη χορήγηση γενικής αμνηστίας από το καθεστώς. Μεταξύ των αποφυλακισθέντων, ο δημοφιλής κωμικός και σφοδρός επικριτής του καθεστώτος, Ζαργκανάρ, ο οποίος είχε φυλακιστεί το 2008 επειδή οργάνωσε επιχείρηση βοήθειας στα θύματα του κυκλώνα Ναργκίς, καταδικάζοντας δημοσίως τη στάση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και μια οργάνωση που εδρεύει στην Ταϊλάνδη, τουλάχιστον 50 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν
σήμερα στη Μιανμάρ. «Η απελευθέρωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Ζαργκανάρ είναι μεταξύ αυτών που απελευθερώθηκαν», δήλωσε ο Μπο Κίι, ο αναπληρωτής γραμματέας της Οργάνωσης Συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους, αναφερόμενος στο δημοφιλή κωμικό.

Όπως εξάλλου διευκρίνισε αξιωματούχος της Μιανμάρ, μεταξύ των πολιτικών κρατουμένων που απελευθερώνονται σήμερα οι περισσότεροι είναι μέλη της Εθνικής Ενωσης για τη Δημοκρατία, της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι. Ακτιβιστές έκαναν λόγο επίσης για την απελευθέρωση προσώπων που συμμετείχαν στις ταραχές του 1988.
Keywords
Τυχαία Θέματα