Για κακούργημα δυο μέλη του Δ.Σ. της Γερολυμάτος

Του Παναγιώτη Στάθη

Για το αδίκημα της κλοπής σε βαθμό κακουργήματος διώκονται πλέον δύο μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας Γερολυμάτος Cosmetics η οποία ανήκε στα συμφέροντα του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους με αφορμή καταγγελίες των εργαζομένων σύμφωνα με τις οποίες άδειασαν την αποθήκη της εταιρείας με εμπορεύματα αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τους Κώστα Χρηστίδη και Φράνς Σέκουλα οι οποίοι ωστόσο, είχαν συλληφθεί και για μη καταβολή δεδουλευμένων μετά από καταγγελία των εργαζομένων και οδηγήθηκαν

στο Αυτόφωρο Μονομελές το πρωί της Παρασκευής.

Το δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία και τους άφησε ελεύθερους αλλά ήδη είχε ασκηθεί σε βάρος τους η νέα ποινική δίωξη, γεγονός που σημαίνει ότι εντέλει κρατούνται στον ανακριτή και σύντομα θα επανέλθουν στα δικαστήρια ώστε να απολογηθούν για κακούργημα ενώπιον ανακριτή αντιμετωπίζοντας μάλιστα ακόμα και το ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησης.

Εργασία μια ημέρα την εβδομάδα

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν η εταιρία γνωστοποίησε στο προσωπικό της (330 εργαζόμενοι) ότι θα εργάζονται τυπικά μια φορά την εβδομάδα. Ακολούθησαν επεισόδια στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κρυονέρι στην προσπάθεια των εργαζομένων να εμποδίσουν τη σημερινή διοίκηση να αφαιρέσει τα εμπορεύματα από της αποθήκες.

Η διοίκηση έχει ανακοινώσει ότι η Γερολυμάτος Cosmetics έχασε τα συμβόλαια με τις εταιρείες La Prairie και Procter & Gamble και ως εκ τούτου η επιχείρηση δεν έχει αντικείμενο εργασιών. Επίσης με επιστολή της έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι η μισθοδοσία θα γίνει κανονικά, μέχρι το Σάββατο 03/12 ωστόσο από τη Δευτέρα 05/12 θα ισχύσει σύστημα διαλείπουσας απασχόλησης με τυπική εργασία μια ημέρα την εβδομάδα.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι

Keywords
Τυχαία Θέματα