Για την ρεβάνς στη Σιένα

Ο Ολυμπιακός απόψε στις 21:45, ρίχνεται στη μάχη των προημιτελικών της Ευρωλίγκας απέναντι στη Σιένα στην «Παλαέστρα». Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τους πρωταθλητές Ιταλίας, που φέτος έχουν το πλεονέκτημα έδρας, για τον περσινό τους αποκλεισμό.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ποντάρει στην καλή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, αλλά γνωρίζει πως αυτή τη φορά «νεκρά» διαστήματα, όπως αυτά που έχει παρουσιάσει σε πολλά παιχνίδια για αρκετά λεπτά η ομάδα του, δεν συγχωρούνται.

Στόχος του Ολυμπιακού

είναι μία νίκη στο γήπεδο της Σιένα, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ, με τον κόσμο στο πλευρό του. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο από 7.000 και πλέον φίλους της Σιένα, που έχοντας πανηγυρίσει πέντε συνεχή πρωταθλήματα στην Ιταλία αλλά ακόμη κανέναν τίτλο στην Ευρωλίγκα, ζουν και αναπνέουν για αυτά τα ματς.

Πάντως το «κάστρο» της Σιένα δεν είναι απόρθητο. Φέτος μετρά δύο ήττες σε οκτώ ματς της Ευρωλίγκας (79-73 από την Ούνιξ Καζάν στην πρώτη φάση και 102-90 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο φινάλε του Top 16), ενώ έχει ηττηθεί δύο φορές σε δώδεκα ματς ως γηπεδούχος στο ιταλικό πρωτάθλημα (69-65 από την Καζέρτα και 78-75 από τη Σκαβολίνι), όπου πάντως είναι πρωτοπόρος.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και στην Ιταλία ταξίδεψαν και οι 16 παίκτες του ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Έισι Λο προπονείται κανονικά τις τελευταίες ημέρες και παρότι δεν είναι 100% έτοιμος, αυτή τη φορά είναι διαθέσιμος. Στην αποστολή είναι και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος ιατρικά είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά λόγω έλλειψης αγώνων δύσκολα θα βρει θέση στη δωδεκάδα. Ομοίως και οι Κατσίβελης, Γλυνιαδάκης και πιθανότατα ο Πελεκάνος.

Στις τάξεις της Σιένα του Νίκου Ζήση, πέραν της δεδομένης απουσίας του Ριμάντας Καουκένας που χάνει όλη τη σεζόν, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του συμπληρωματικού φόργουορντ Αντρέα Μικελόρι. Κάποια μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν τις προηγούμενες ημέρες οι τρεις αστέρες της ομάδας, Ντέιβιντ Άντερσεν, Μπο ΜακΚάλεμπ και Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, δεν είναι δυνατό να τους κρατήσουν εκτός μάχης.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χοσέ Μαρτίν (Ισπανία), Αντόνιο Κόντε (Ισπανία) και Όλεγκς Λάτισεφς (Λετονία).

Keywords
Τυχαία Θέματα