Για τον Δ. Μητρόπουλο

Η έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου «Δημήτρης Μητρόπουλος (1896-1960): 50 χρόνια μετά» παρουσιάζεται το μεσημέρι σε εδική εκδήλωση που οργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».

Το συνέδριο, είχε διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Μητρόπουλου, σε συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη
της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και τα περιοδικά Μουσικολογία και Πολυφωνία.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους 25 μουσικολόγοι και μουσικοί, οι οποίοι επικεντρώθηκαν σε ζητήματα που αφορούν την τριπλή δραστηριότητα του Δημήτρη Μητρόπουλου ως αρχιμουσικού, συνθέτη και πιανίστα, την στάση της ελληνικής και διεθνούς κριτικής απέναντι στον Μητρόπουλο, αλλά και του Μητρόπουλου απέναντι στην κριτική.

Την έκδοση επιμελήθηκαν οι Ι. Φούλιας, Γ. Μπελώνης, Γ. Βλαστός και Τ. Κολυδάς, και αποτελεί τον πρώτο τόμο της σειράς «Μουσικολογικά Σύμμικτα», την οποία εκδίδουν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και οι Εκδόσεις Orpheus, Μάριος Νικολαΐδης και ΣIA Ο.Ε..

Στην παρουσίαση του τόμου των πρακτικών συμμετέχουν οι:
Ολυμπία Ψυχοπαίδη-Φράγκου (Μουσικολογία)
Ιωάννης Φούλιας (Μουσικολογία-Πολυφωνία)
Χάρης Ξανθουδάκης (Ιόνιο Πανεπιστήμιο)
Nίκος Τσούχλος (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
Στεφανία Μεράκου (Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»)

Η εκδήλωση θα κλείσει με το έργο «Κρητική Γιορτή» (1919) του Δημήτρη Μητρόπουλου. Στο πιάνο ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα