«Η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να έρθει»

«Με τους ρυθμούς που βαδίζουμε σήμερα η χώρα δεν θα βουλιάξει αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να έρθει», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του βιβλίου του για την διακυβέρνηση 90-93. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι είναι κρίσιμο να προχωρήσει ο δραστικός περιορισμός του κράτους και τάχθηκε υπέρ των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, λέγοντας ότι δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους. Τόνισε ότι είναι αναγκαίο η σημερινή βουλή
να διαρκέσει 4 χρόνια.

Αναφερόμενος, στο έργο της κυβέρνησης του υποστήριξε ότι αν δεν είχε πρόωρα ανατραπεί, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική και η σημερινή καταστροφή θα είχε πιθανότατα αποτραπεί. Τόνισε τέλος ότι μετά την πτώση της κυβέρνησης του η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε τον δρόμο της και με εξαίρεση την μισή προσπάθεια στην πρώτη τετραετία Σημίτη -όπως είπε -ακολούθησε άβουλη και μοιραία τον ολισθηρό δρόμο των χρεών και των ελλειμμάτων.

Χαρακτήρισε πρωτόγνωρο φαινόμενο που δεν πρέπει να υποτιμηθεί την Χρυσή Αυγή και υποστήριξε ότι κατά μεγάλο μέρος οφείλεται στην ασυδοσία της αριστεράς που επικράτησε -όπως είπε- επι χρονιά.

Στην παρουσίαση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Φωτης Κουβέλης, Πάνος Καμμένος, Ευάγγελος Μειμαράκης, Κωστής Χατζηδάκης, Ανδρέας Λυκουρέτζος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Σταϊκούρας, Μανώλης Γλέζος, Σπύρος Χαλβάτζης, Γιώργος Καμίνης, Τάσος Γιαννίτσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα