Η Αθήνα γελάει στο σινεμά

Μαζί με το θέατρο, ο κινηματογράφος, οι κωμωδίες ειδικά, είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος διασκέδασης, όπως προκύπτει από την έρευνα του Πολιτιστικού τμήματος του Αθήνα 9.84 που ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Η έρευνα παρουσιάζεται καθημερινά στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη 10.00-12.00.

 Αν και τις τελευταίες δεκαετίες έχει μειωθεί η επισκεψιμότητα στις σκοτεινές αίθουσες συγκριτικά με άλλες εποχές (βλέπε δεκαετίες
'50 - '60), έχουμε παραδείγματα όπου το ελληνικό κοινό όταν «εντοπίζει» μια καλή κωμωδία, την αποθεώνει.

«Οι Έλληνες αγαπούν την κωμωδία», μας είπε ο κριτικός κινηματογράφου του Αθηνοράματος, Χρήστος Μήτσης. «Για τον λόγο αυτό, το ελληνικό κοινό αναγνωρίζει τις καλές κωμωδίες», όπως μας είπε, δίνοντάς μας χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης έκανε την διαφορά, συστήνοντας αντί του γέλιου το κλάμα, μια και σύμφωνα με τον κριτικό μας βοηθάει περισσότερο ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε. Ο κριτικός μας τόνισε ότι το σινεμά δεν έχει τη θέση που είχε παλιότερα ενώ όπως θα ακούσουμε δεν τον ικανοποιούν ιδιαίτερα οι κωμωδίες που προσφέρει στο κοινό ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος.

Μια ταινία χάρη στην οποία γελάσαμε πάρα πολύ φέτος, ήταν «Η Νήσος», του Χρήστο Δήμα ο οποίος δεν περίμενε αυτή την ανταπόκριση του κοινού. Ο ακηνοθέτης είπε ότι εκείνο που τον κάνει να χαίρεται και που έχει ανάγκη, είναι να βλέπει γύρω του τους ανθρώπους να τα καταφέρνουν και κατ' επέκταση στις ταινίες, το happy end.
Keywords
Τυχαία Θέματα