Η Μπάγερν με... επτάρα στον δρόμο για το "σπίτι" της

Ο τελικός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, θα διεξαχθεί στο "Αλιάνζ Αρίνα". Η Μπάγερν λοιπόν δεν θέλει να είναι μονάχα "τυπικά" γηπεδούχος. Αναζητά την μέθοδο να είναι, και "ουσιαστικά". Οικοδεσποινά, στο... ίδιο της, το σπίτι! Και η αναζήτηση αυτή; Αφήνει πίσω της συντρίμμια. Για όσους δεν το πιστεύουν; Ας κάνουν μια ερώτηση προς... Ελβετία μεριά. Αν και το τελικό Μπάγερν 7- Βασιλεία 0, μάλλον κάνει τα υπόλοιπα περιττά. Οι παίκτες του Χάινκες μπήκαν στο παιχνίδι με άκρως επιθετικές διαθέσεις και δεν έριξαν ρυθμό ούτε όταν είδαν ότι οι αντίπαλοι τους ήταν ταχύτατοι
και άκρως επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Ο Ρομπέν άνοιξε το σκορ στο 11΄. Και μέχρι την ανάπαυλα το σκορ είχε φτάσει στο 3-0. Στο 42',  ο Ριμπερί άλλαξε το παιχνίδι, ο Ρόμπεν έβγαλε σέντρα-ξυράφι και ο Μίλερ με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0. Και ο  Γκόμεζ από κοντά το 3-0 στο 44'.
Το δεύτερο μέρος δεν επιδέχεται κριτικής. Ριμπερί και Γκόμεζ συνδυάστηκαν τρεις φορές, με τον Γάλλο να κάνει τις κούρσες από τα αριστερά και να σερβίρει 3 γκολ στον Γερμανό επιθετικό, ο οποίος στο 50', στο 61' και στο 67' νίκησε τον Σόμερ για να κάνει καρέ και να φτάσει τα 10 γκολ στη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ (πρώτος ο Μέσι με 12)! Ο Γκόμεζ έφτασε τα 22 γκολ σε 32 εμφανίσεις συνολικά στη διοργάνωση, με τον δείκτη του σκορ να είναι στο 6-0 με 23' ακόμη για το τέλος. Το τελικό 7-0, που είναι και η πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία της Βασιλείας, πέτυχε ο Ρόμπεν στο 80' μετά από ωραία ασίστ του Σβάινσταϊγκερ...

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Κρόος, Ριμπερί (79' Πράνιτς), Ρόμπεν (82' Τίμοστσουκ), Μίλερ (70' Σβάινσταϊγκερ), Γκόμεζ.

Βασιλεία (Χάικο Φόγκελ): Σόμερ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Άμπραχαμ, Σταϊνχόφερ (70' Ντέγκεν), Καμπράλ, Φ. Φράι (61' Στόκερ), Ζάκα, Σακίρι (80' Ζουά), Στρέλερ, Α. Φράι.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Keywords
Τυχαία Θέματα