Η διαφορετικότητα και το δικαίωμα στη ζωή

«Ο νόμος Ραγκούση περί ιθαγένειας, ο οποίος εξετάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κώστας Τσιτσελίκης στην εκπομπή «Εννιά με Δέκα» με τον Τάκη Καμπύλη, με αφορμή το ρατσιστικό σχόλιο της Ελληνίδας πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου. Όπως είπε, «εάν το ΣτΕ καταρρίψει ως αντισυνταγματικό το συγκεκριμένο

νόμο, που δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών, τα οποία γεννήθηκαν και πήγαν σχολείο στην Ελλάδα, τότε σε λίγα χρόνια αυτά τα παιδιά θα είναι "αόρατα" για την ελληνική κοινωνία».

Η πολεμική για την ορθότητα ή μη της απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με την οποία η άλτρια αποκλείστηκε από την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 συνεχίζεται τρεις ημέρες μετά την ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter του επίμαχου σχόλιου. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι υποστηρικτές της αθλήτριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φτάνουν τις 20.000, ενώ το θέμα εξακολουθεί να απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Αισιόδοξο ωστόσο, στην Ελλάδα του 2012 και στη συγκυρία με την άνοδο της Χρυσής Αυγής και τα ρατσιστικά φαινόμενα που απαντώνται, κυρίως σε μεγάλες πόλεις της χώρας, είναι το μήνυμα πατέρα, ο οποίος υιοθέτησε ένα κοριτσάκι - μιγάδα, γεννημένο από μητέρα Αφρικανή και πατέρα Έλληνα.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή εξέφρασε την ελπίδα έως ότου η κόρη περάσει στην εφηβεία και την ενηλικίωση «ο κόσμος να έχει αλλάξει προς το καλύτερο».

Ο συγκεκριμένος πατέρας, επικαλούμενος το παράδειγμα του διεθνή μπασκετμπολίστα Σοφοκλή Σκορτσιανίτη, ο οποίος όπως είπε «έχει βιώσει στο πετσί του τον ρατσισμό», επισήμανε ταυτόχρονα και το γεγονός ότι, «προς το παρόν οι κλειστές γειτονιές προσφέρουν στο παιδί, που έχει το χάρισμα του διαφορετικού χρώματος, μια ασπίδα προστασίας. Μεγαλώνοντας η μόνη προστασία του ίδιου του παιδιού θα είναι η κοινωνική θωράκισή του, καθώς το Κράτος δεν είναι ικανό να το προστατεύσει».

ΦΩΤΟ: by maistora

Keywords
Τυχαία Θέματα