Η Ε. Χριστοφιλοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε στις 25/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την συμμετοχή στην εσωκομματική ψηφοφορία του ΠαΣοΚ για την ανάδειξη αντιπροσώπων:

«Μετά από πολύ καιρό και

μια δύσκολη και βαριά ήττα στις τελευταίες εκλογές, υπάρχει ένα θετικό μήνυμα. Μετά από πολλές προσπάθειες να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα, υπάρχει αυτό το μήνυμα που είδα και στην πράξη -στην δική μου περιφέρεια-, τον κόσμο του ΠαΣοΚ να βγαίνει από το σπίτι. Και δεν είναι τυχαίο ότι στην περιφέρεια Αττικής εκλέξαμε όλους τους συνέδρους, διότι υπερβήκαμε το μέτρο και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο...
Στο συνέδριο του ΠαΣοΚ έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να διαφωνήσουμε και να συμφωνήσουμε με πολιτικούς όρους, συγκροτώντας ρεύματα και όχι ομαδούλες. Στοιχιζόμενοι πίσω από ιδέες, προτάσεις, ιδεολογικές αποκλίσεις ανάμεσά μας, στο μεγάλο χώρο που καλύπτουμε και όχι στοιχιζόμενοι πίσω από πρόσωπα, προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε καν πίσω από αρχηγούς...».

Και πρόσθεσε: «Οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες είναι αυτές που οδηγούν σε αποφάσεις, όχι το τι θέλει ο εκάστοτε αρχηγός του ΠαΣοΚ. Δηλαδή, να μάθουμε αυτό που μας άρεσε να πιπιλάμε σαν καραμέλα χρόνια τώρα -και στο ΠαΣοΚ και στα άλλα κόμματα-, την περίφημη εσωκομματική δημοκρατία. Για εμένα είναι η αρχή των πάντων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία στο σχέδιο καταστατικού το ότι τα όργανα του ΠαΣοΚ θα επιλέγουν τα ίδια, η βάση του ΠαΣοΚ θα πρέπει να επιλέγει το ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, ποιον θα στηρίξει στην τοπική κοινωνία και όχι το κέντρο. Άρα αποκέντρωση, τάσεις μέσα στο κόμμα, πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Θέλουμε να ανοίξουμε την αγκαλιά μας, να έχουμε πολλά ρεύματα, θέλουμε να έχουμε διαφορετικές σκέψεις. Τέσσερα πρόσωπα εισήλθαν στην κοινοβουλευτική ομάδα. Αν το κόμμα είχε μετατραπεί σε θεσμικό, τα πρόσωπα αυτά θα έπρεπε να είχαν ψηφίσει την συλλογική απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι κακώς έγινε αυτή η επιστροφή;

Ευ. Χριστοφιλοπούλου: «Έγινε με πολιτικούς όρους, ενόψει του συνεδρίου και έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου, γιατί καταλαβαίνω ότι ήθελε όλες οι τάσεις να εκπροσωπούνται στο συνέδριο και άρα καλό θα ήταν να μπουν ξανά».

Δημοσιογράφος: Υπήρξαν, ακόμα και πριν από το άνοιγμα της κάλπης, καταγγελίες -δημόσιες πια από τον κ. Καρχιμάκη και από τον κ. Παναγιωτακόπουλο-, για συνθήκες νοθείας. Πώς τα παρακολουθείτε αυτά;

Ευ. Χριστοφιλοπούλου: «Με ένα χαμόγελο κατανόησης. Λυπάμαι, γιατί νομίζω ο κ. Παναγιωτακόπουλος με την αριστερή πρωτοβουλία έχει αποδείξει ότι έχει πολιτικές θέσεις. Ας συζητήσουμε πολιτικά με τον κ. Παναγιωτακόπουλο, αν υπήρξε κάποιο μεμονωμένο περιστατικό. Εξάλλου και η πρόσκληση που του έγινε να έρθει να συζητήσει, να συμβάλλει, όπως και ο κ. Καρχιμάκης με την εμπειρία του. Ο κ. Σουλαδάκης έγραψε στον κ. Καρχιμάκη λέγοντάς του, "έλα, να μας πεις, να διορθώσουμε". Δεν είναι θέμα. Όταν θέλουμε να βάλουμε τα διαδικαστικά στην αρχή, αυτό κρύβει άλλα πράγματα. Κρύβει το ΠαΣοΚ του παρελθόντος και αυτό το ΠαΣοΚ πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας, γιατί σε αυτό το ΠαΣοΚ ο κόσμος γύρισε την πλάτη».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα