Η Ελλάδα να εργαστεί με την Ευρώπη για το χρέος

Το να προσπαθήσει η Ελλάδα «να επιλύσει μόνη της τα προβλήματα χρέους αντί μαζί με την Ευρώπη θα είναι πολύ πιο δύσκολο», προειδοποίησε σήμερα ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, στο περιθώριο ομιλίας του σε οικονομικό συνέδριο όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σημείωσε ταυτόχρονα ότι οι προβλέψεις για αδύναμη ανάπτυξη μόλις 0,9% στην Ελλάδα το 2013
«προκαλούν μεγάλη ανησυχία» αν και πρόσθεσε ότι αυτός δεν είναι μπορεί να είναι λόγος για πανικό.

Χαιρέτισε παράλληλα τα βήματα που έκαναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, ενώ επισήμανε ότι Ιρλανδία και Πορτογαλία σημειώνουν πρόοδο στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της.

Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι σταδιακά επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ισπανία, ο Ευρωπαίος επίτροπος έκανε λόγο για «ισχυρά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες».

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εργαστεί για να υιοθετήσει μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι στο μέλλον δεν θα χρειαστεί να δρομολογηθούν και νέα προγράμματα διάσωσης του χρηματοοικονομικού κλάδου με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων.

 
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα