«Η Ελλάδα να παραμείνει το ευρώ»

Την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη εξέφρασε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε πως κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα διαπίστωσε ισχυρή βούληση για αλλαγές.
«Πολλά κράτη-μέλη εφαρμόζουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις και προγράμματα προσαρμογής για να αντιμετωπίσουν τα δικά τους ειδικά προβλήματα... Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Το διαπίστωσα η ίδια αυτό κατά την επίσκεψή μου την περασμένη

εβδομάδα στην Ελλάδα», είπε λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Η ύφεση στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο και οι δομικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν με αργό ρυθμό. Επιπλέον είναι και το θέμα της διαφθοράς. Μπορώ να καταλάβω την οργή των Ελλήνων και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αποδεχτεί κανείς ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από το εσωτερικό της χώρας και μόνο από εκεί μπορούν να λυθούν».

Σημείωσε πάντως πως πολλά πράγματα εξακολουθούν να κινούνται αργά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής τις εξελίξεις στις συζητήσεις με την τρόικα.

Αναφερόμενη στην οικονομία της Ευρωζώνης, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως ήδη βλέπει σημάδια σταθεροποίησης, ενώ για το θέμα της Ισπανίας ανέφερε πως έγκειται σε αυτή να αποφασίσει αν χρειάζεται πρόσθετη βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα