Η ελληνική αιθαλομίχλη στον ξένο Τύπο

Η ελληνική αιθαλομίχλη γίνεται θέμα διεθνώς. «Η ποιότητα του αέρα στις ελληνικές μεγαλουπόλεις έχει επιδεινωθεί δραματικά» γράφει η γερμανική Süddeutsche Zeitung, στη διαδικτυακή της έκδοση, επικαλούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια. Βασική αιτία της επιδείνωσης, όπως αναφέρεται, θεωρείται η φτώχεια ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Η εφημερίδα σημειώνει πως «οι επιστήμονες είχαν συλλέξει επανειλημμένα δείγματα αέρα το χειμώνα του 2012 αλλά και στην αρχή του φετινού χειμώνα,
διαπιστώνοντας ότι η συγκέντρωση μικροσωματιδίων έχει αυξηθεί κατά 30% σε σύγκριση με το διάστημα πριν από το ξέσπασμα της κρίσης» και τονίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία, εισχωρούν βαθιά στους ιστούς των πνευμόνων και μπορούν να προξενήσουν παθήσεις στην καρδιά και το αναπνευστικό σύστημα, ενώ ανιχνεύονται και καρκινογόνες ουσίες.

Αύξηση 10% των κρουσμάτων αναπνευστικών και καρδιακών προβλημάτων λόγω αιθαλομίχλης και αυξημένης υγρασίας κατέγραψε τα τελευταία 24ωρα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, Πάνος Ευσταθίου, μιλώντας στο πρωινό αναλυτικό δελτίο του Αθήνα 9.84.

Σήμερα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η δεύτερη δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, που συνολικά ανέρχεται στα 37,5 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα