Η ΕΛΣ υποδέχεται τη φλόγα

Το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας, για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, το οποίο ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου από την Αρχαία Ολυμπία και συνεχίστηκε στην ελληνική επικράτεια, το Σάββατο φτάνει στο τέλος του.

Η Ολυμπιακή φλόγα, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, θα παραδοθεί στη ρωσική αποστολή, σε τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με ελεύθερη είσοδο για όσους

θελήσουν να την παρακολουθήσουν.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και τη φλόγα θα υποδεχτεί, μουσικά, η Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η Ορχήστρα, η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Ηλία Βουδούρη και με σολίστ την Έλενα Κελεσίδη και τον Δημήτρη Πλατανιά, θα ερμηνεύσουν πέντε από τους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, καθώς και τους Πολοβτσιανούς χορούς του Αλεξάντρ Μποροντίν από την όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ.

Στη συνέχεια η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί επί ρωσικού εδάφους, όπου και θα καλύψει 65.000 χιλιόμετρα περνώντας από 2900 πόλεις και χωριά από 83 περιοχές της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα