Η Ευ. Χριστοφιλοπούλου, ο Οδ. Βουδούρης, ο Αν. Μακρυπίδης, ο Π. Ιωακειμίδης και ο Θ. Ντόκος στον ΑΘΗΝΑ984

Στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Αθήνα Σήμερα», με τη Νόνη Καραγιάννη, στις 03/11, μίλησαν:

* Η υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος και τη δανειακή σύμβαση,
επεσήμανε:

«Δεν νοείται, βεβαίως, να γίνει κανένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του ευρώ. Πρέπει να δούμε με νηφαλιότητα, γιατί θέλω να ελπίζω ότι το δημοψήφισμα δεν θα αφορά την ένταξή μας στο ευρώ, πρέπει να διασφαλίσουμε και πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να το κάνει αυτό, με θεσμικό τρόπο, η χώρα να πάει προς ψήφιση της δανειακής σύμβασης. Αυτό είναι το μείζον αυτή τη στιγμή. Η χώρα πρέπει όχι απλώς να πάρει την έκτη δόση, η χώρα πρέπει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα συμφέροντά της, αλλά και τα συμφέροντα της Ευρώπης, τη δανειακή σύμβαση. Αυτό προέχει κάθε άλλης σκέψης».

* Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Οδυσσέας Βουδούρης, σχολίασε το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών και υποστήριξε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, λέγοντας:

«Βρισκόμαστε σε οξεία κρίση και απαιτείται ψυχραιμία και δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Είναι η ώρα να σώσουμε την Ελλάδα. Πραγματικά, σήμερα, μπαίνει θέμα εθνικής σωτηρίας και έχουμε δύο δρόμους. Ο ένας είναι οι εκλογές, αλλά στην ουσία η κάλπη θα είναι "το κουτί της Πανδώρας". Ο άλλος δρόμος είναι αυτό που στηρίζω εδώ και πολύ καιρό, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής σωτηρίας, η οποία θα εξασφαλίσει στο άμεσο μέλλον την έκτη δόση, τη δανειακή σύμβαση, θα βάλει μια στοιχειώδη τάξη σε αυτά τα πράγματα...
Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες, να συγκληθεί μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στην οποία θα πάνε με δύο όρους, χωρίς προαπαιτούμενα και οι αποφάσεις θα παρθούν χωρίς υστερόβουλες σκέψεις, με μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον».

* Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης, σχολιάζοντας τη στάση του πρωθυπουργού, τόνισε:  

«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στον ελληνικό λαό και απέναντι στους βουλευτές του, δευτερευόντως, να πάρει σήμερα πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δίνουν λύσεις στο αδιέξοδο, στο οποίο έχουμε περιέλθει. Γιατί, μην κρυβόμαστε, είμαστε σε ένα αδιέξοδο σήμερα».

Δημοσιογράφος: Με εκείνον παρόντα στον ηγετικό του ρόλο;

Α. Μακρυπίδης: «Το ποιος θα πρέπει να είναι, είναι κάτι που δεν μπορώ να σας το πω αυτή τη στιγμή. Έχω άποψη, αλλά δεν μπορώ να την πω, γιατί δεν είναι σωστό και πρέπον να λέμε τις απόψεις μας, σε σχέση με αυτές τις καθοριστικές εξελίξεις, στα ραδιόφωνα. Όμως, μπορώ να σας πω ότι ζητάω και εγώ από τον πρωθυπουργό να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα βγάζουν τη χώρα από το αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει».

* Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, για το ίδιο θέμα, είπε:

«Θεσμικά, θα μπορούσε να ακυρωθεί το δημοψήφισμα και νομίζω επιβάλλεται να γίνει. Δεν μπορεί να γίνει ένα δημοψήφισμα πάνω σ
Keywords
Τυχαία Θέματα