«Η Λιβύη δεν έχει απελευθερωθεί πλήρως»

Ο πρόεδρος της λιβυκήςΕθνοσυνέλευσης Μοχάμεντ αλ Μεγκαρίεφεκτίμησε ότι δεν έχει επιτευχθεί πλήρωςη «απελευθέρωση» της χώρας από τοκαθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, ένα χρόνομετά τον θάνατό του, σε ομιλία του πουμεταδόθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προςΣάββατο.

«Δεν έχει επιτευχθείπλήρως σε κάποιες περιοχές η απελευθέρωσητης χώρας», δήλωσε ο Μεγκαρίεφ αναφερόμενοςκυρίως στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, ένα απότα τελευταία προπύργια του παλαιούκαθεστώτος, όπου εδώ και αρκετές ημέρεςσημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις.

Ο Μεγκαρίεφ αναφέρθηκεστη

μετά-Καντάφι περίοδο κάνοντας λόγογια «καθυστερήσεις και παραλείψεις»στη δημιουργία στρατού και αστυνομίας,στον έλεγχο των όπλων, αλλά και στη μηενσωμάτωση των πρώην ανταρτών στουςκρατικούς θεσμούς.

Ο ίδιος επεσήμανε ότιυπάρχουν καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσειςστον τομέα της δικαιοσύνης, καθώς καιόσον αφορά την εθνική συμφιλίωση.

«Αυτή η κατάσταση έχειπροκαλέσει δυσαρέσκεια και εντάσειςμεταξύ των διαφόρων συνιστωσών τηςκοινωνίας, αλλά επίσης και την εξάπλωσητου χάους, της αταξίας, της διαφθοράςγεγονός που προκαλεί προβλήματα στηναποδοτικότητα των διαφόρων κυβερνητικώνοργανισμών», υπογράμμισε ο Μεγκαρίεφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα