Η Μ. Θεοδώρου στον ΑΘΗΝΑ984

ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΔΙ - ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΡΟΛΩΝ - ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ  «ΑΘΗΝΑ 9.84», ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Πρόκειται για το  POLYPOLIS για το οποίο μίλησε η αρχιτέκτονας και επικεφαλής της οργάνωσης SARCHA (School of Architecture 4 All) κ. Μαρία Θεοδώρου, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Το "Polypolis" είναι ένα σοβαρό παιχνίδι, με την έννοια ότι εξομοιώνει πολύπλοκες καταστάσεις και δισεπίλυτα προβλήματα που απαιτούν συνεργασία των παικτών. Δημιουργήσαμε 4 μεγάλες  κατηγορίες ρόλων που υπάρχουν στην πραγματική ζωή, στο κέντρο της Αθήνας,
ειδικά στη συνοικία Γεράνι. Καταστηματάρχες, άνεργοι, επενδυτές,ιδιοκτήτες ακινήτων. Παίκτες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της περιοχής με  εργαλεία που θα τους δοθούν  και κατευθύνσεις τις οποίες μπορούν να αμφισβητήσουν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Όταν παίζει κάποιος το παιχνίδι, μπορεί να αποστασιοποιηθεί από το ρόλο που έχει στην πραγματική ζωή και να καταλάβει τι συμβαίνει σε άλλες κατηγορίες παικτών...
Για να πάρεις βαθμούς στο "Polypolis" και να κερδίσεις το παιχνίδι, θα πρέπει να μπορέσεις να συνεργαστείς για να πετύχεις τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τη βοήθεια των συμπαικτών . Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατανοήσεις τις θέσεις και τα προβλήματα των άλλων ομάδων, προκειμένου να προτείνεις κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουν. Τον ρόλο του δημάρχου στο "Polypolis" το Σάββατο 9 Ιουνίου θα τον έχει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του «ΑΘΗΝΑ 9.84» από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι.
Όποιος ενδιαφέρεται να προετοιμαστεί καλύτερα ως παίκτης, θα μπορέσει να μας συναντήσει στην πλατεία Θεάτρου στο Γεράνι αύριο Τετάρτη στις 16.30 το απόγευμα. Αυτή η παρουσίαση  και το παιχνίδι χρηματοδοτούνται από τη "Νέα Γενιά σε Δράση" και είναι η μοναδική οικονομική  ενίσχυση  που έχει πάρει το "Polypolis". Το ποσό είναι 10.000 ευρώ, ενώ για το Γεράνι, με το οποίο θα συμμετάσχουμε με το "Polypolis" στην πολιτισμική Ολυμπιάδα του Λονδίνου, δεν έχει υπάρξει καμία χρηματοδότηση».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα