Η μουσική των Σούφι στην Αθήνα

Ο Raza Khan και το σχήμα του από την Ινδία, συνεχιστές της μουσικής παράδοσης των Σούφι, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 16 Οκτωβρίου.

«Αυτός που είναι καθαρός στην καρδιά» είναι κατά μία εκδοχή η σημασία της λέξης σούφι.

Με κυρίαρχα όργανα την τάμπλα και το αερόφωνο αρμόνιο, που αν και ερχόμενο από τη Δύση, καταλαμβάνει σημαντική θέση στη μουσική της Βόρειας Ινδίας, ο τραγουδιστής Raza Khan,

άλλοτε σε διάλεκτο Ουρντού κι άλλοτε σε Πουντζάμπι, ακροβατεί χάρη στη μοναδική του φωνητική ευελιξία,ανάμεσα σε αρχέγονες μελωδίες και μουσικές φόρμες που τον μύησαν οι δάσκαλοι του.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια συνθέτει και ο ίδιος μουσική με εμφανείς επιρροές από την ινδική, τη δυτική κλασική μουσική αλλά και τη τζαζ, ενώβασικό του χαρακτηριστικό, εκτός από τις φωνητικές του ικανότητες, είναι η αγάπη του για τον αυτοσχεδιασμό.

Ο Raza Khan και το εξαμελές σχήμα έρχονται στην Ελλάδα με αφορμή την εμφάνιση τους στη  διεθνή έκθεση μουσικής (Womex) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και ενώ έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε 850 καλλιτέχνες παγκοσμίως. Η Αθήνα θα αποτελέσει σταθμό της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στις 20.30, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Τρίτη 16 Οκτωβρίου, ώρα 20:30
Γενική είσοδος: 15 ευρώ




Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγ Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων: 

Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Υπηρεσία εισιτηρίων ticket services: τηλ. 210 7234567  

Keywords
Τυχαία Θέματα