Η Ο. Κεφαλογιάννη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε στις 28/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις ειδικές μορφές τουρισμού:

«Εμείς αυτή τη στιγμή ως υπουργείο ετοιμάζουμε το θεσμικό πλαίσιο, ακριβώς για να καλύψουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού που θα μας βοηθήσουν όπως πιστεύουμε και να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν, αλλά και να προσελκύσουμε επισκέπτες υψηλότερων εισοδημάτων, γιατί και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο. Για τον ιατρικό τουρισμό, είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, γιατί αυτό το θέμα
θέλει συνεργασία και συνέργεια του Υπουργείου Υγείας και νομίζω μέσα στη χρονιά αυτή θα μπορέσουμε να έχουμε το θεσμικό του πλαίσιο. Και επιφυλασσόμαστε και για τις άλλες ειδικές μορφές τουρισμού».
* Για την τουριστική κίνηση στην Αθήνα:

«Η Αθήνα είναι μια πόλη η οποία έχει απίστευτα πολλά πράγματα να προσφέρει στον επισκέπτη και δυστυχώς έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να υποβαθμίζεται πάρα πολύ, όχι μόνο για τους κατοίκους της αλλά και στο επίπεδο της επισκεψιμότητας. Ξενοδοχεία κλείνουν και επισκέπτες δεν επιλέγουν την Αθήνα ως προορισμό τους. Έρχονται δηλαδή στην Ελλάδα, αλλά αποφεύγουν την Αθήνα. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να το αναστρέψουμε, διότι η εικόνα της Αθήνας αντανακλά την εικόνα όλης της χώρας. Έχουμε δει ότι όταν γίνονται επεισόδια στην Αθήνα και προβάλλονται, με τον τρόπο που προβάλλονται στα διεθνή μέσα -γιατί σε πολύ μεγάλο βαθμό γίνεται υπερβολική προβολή, σε σημείο που να αισθάνονται οι δυνητικοί επισκέπτες ότι θα επισκεφθούν την Αθήνα και ότι κάθε μέρα του χρόνου γίνονται κάθε είδους επεισόδια-, έχουν επιπτώσεις και στις κρατήσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επομένως, για εμάς η εικόνα της Αθήνας είναι αυτή που πρέπει να προστατέψουμε, να προασπίσουμε και αυτό είναι υποχρέωση όλων μας... Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που είναι τουριστική και δεν έχει την αντίστοιχη επισκεψιμότητα στην πρωτεύουσά της».  
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα