Η Παραγουάη αποπέμφθηκε από τη Mercosur

Η σύνοδος κορυφής τηςMercosur, της Κοινής Αγοράς του Νότου, πουπραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή,αποφάσισε να αποβάλλει από τις τάξειςτης την Παραγουάη, λόγω της καθαίρεσηςτου προέδρου Φερνάνδο Λούγο και ναεντάξει τη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσεη πρόεδρος της Αργεντινής ΚριστίναΚίρχνερ.

"Αποφασίσαμε νααποβάλουμε προσωρινά την Παραγουάη,αναμένοντας την εκλογική διαδικασίααπό την οποία θα αναδειχθεί ένας νέοςπρόεδρος μέσω ελεύθερων εκλογών",είπε η πρόεδρος, παρουσία των ομολόγωντης της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ καιτης Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα.

Η Κίρχνερ ανακοίνωσεεπίσης

την ένταξη της Βενεζουέλας στηνκοινή αγορά, κάτι που θα γίνει στις 31Ιουλίου. Την ένταξη της Βενεζουέλαςμπλόκαρε μέχρι τώρα το κοινοβούλιο τηςΠαραγουάης.

Στη σύνοδο μετείχανεπίσης οι πρόεδροι της Χιλής, τηςΒολιβίας, του Περού και του Ισημερινού.Δεν υπήρχε όμως κανένας εκπρόσωπος τηςΠαραγουάης.

Την περασμένη Παρασκευήτο κοινοβούλιο της Παραγουάης καθαίρεσεμε συνοπτικές διαδικασίες τον Λούγοαπό τα καθήκοντά του και τον αντικατέστησεμε τον αντιπρόεδρο Φεντερίκο Φράνκο.Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώραπροβλέπεται να διεξαχθούν τον Απρίλιοτου 2013.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα