«Η πείνα δεν έχει διαβατήριο»

Οι αρχές μπλοκάρουν τη συγκέντρωση και το ρατσιστικό συσσίτιο μόνο για Έλληνες που προγραμμάτιζε για τις 18:00 στην πλατεία Αττικής η Χρυσή Αυγή. Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, «δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφάλειας από τις 12 το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στους δρόμους γύρω από την πλατεία». Μέσω του Αθήνα 9.84, ο κος

Καμίνης δήλωσε πως "η πείνα δεν έχει διαβατήριο" και χαρακτήρισε πολιτικά απαράδεκτη τη διαμονή τροφίμων μόνοσε Έλληνες, γιατί προάγει έμπρακτα - όπως είπε - το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Ο δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στο θέμα της νομιμότητας σημειώνοντας πως οι άνθρωποι αυτοί επιμένουν να μην ζητούν άδεια από το δήμο και πρόσθεσε ότι η κρίση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να ξεχαρβαλώσουμε την πόλη.

Για την άμεση αντίδραση της πολιτείας είχε προϊδεάσει με σκληρή δήλωσή του νωρίτερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έκανε λόγο για έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη απο την κρίση ελληνική κοινωνία και τόνισε ότι "ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, οι φιλέσπλαχνοι νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον φιλανθρωπικό τους οίστρο". Όλων αυτών είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Αθηναίων με τον τον κο Δένδια, προκειμένου να εμποδιστεί το συσσίτιο.

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας και με εξώδικό της προς τις αρμόδιες αρχές τις καλούσε να περιφρουρήσουν το συνταγματικά -όπως λέει- κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελεύθερη συνάθροιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα