Η πυρκαγιά σε σκάφος ήταν… άσκηση

Έντονη κινητοποίηση σημειώθηκε σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου σήμανε «συναγερμός» και στήθηκε «γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης» εξαιτίας μιας άσκησης προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός επιφυλακής, συντονισμού και ετοιμότητας όσων εμπλέκονται στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στον χώρο του λιμανιού.

Σύμφωναμε το σενάριο της άσκησης, ένα ιδιωτικό σκάφος που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ηρακλείου τυλίχθηκε στις φλόγες και η πύρινη λαίλαπα απειλούσε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς από την πυρκαγιά τραυματίζονται και επιβάτες του σκάφους που πρέπει να διασωθούν.

Άμεσα

σημαίνει συναγερμός και στήνεται μια γιγαντιαία επιχείρηση από δυνάμεις πυρόσβεσης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το λιμεναρχείο που κατορθώνουν τελικά να σώσουν τους επιβάτες και να κατασβήσουν την πυρκαγιά πριν αυτήπάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και επεκταθεί και σε άλλα ελλιμενισμένα σκάφη.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι επικεφαλής του λιμενικού, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ δήλωσαν ικανοποιημένοι για την επιτυχή έκβασή της. Την ίδιαώρα, περαστικοί και οδηγοί που βρέθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο παρακολουθούσαν έκπληκτοι την τεράστια κινητοποίηση δηλώνοντας έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν χρειαζόταν, αλλά πληροφορήθηκαν πως επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας με αποτέλεσμα απλά να την παρακολουθήσουν.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα