Η ύφεση αύξησε κι άλλο το έλλειμμα

Οριακή αύξηση του ελλείμματος και του χρέους των προηγούμενων ετών καταγράφουν τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Δείχνουν ότι το έλλειμμα έκλεισε στο 10,6% του ΑΕΠ πέρυσι έναντι 10,5% που υπολόγιζε η Ελληνική Στατιστική Αρχή τον προηγούμενο Απρίλιο. Έναν χρόνο πριν (δηλαδή το 2009) το έλλειμμα είχε φτάσει τελικά έως το 15,8% αντί γα 15,4% που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Βασική αιτία για τη νέα

αυτή αναθεώρηση, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, είναι η χαμηλότερη ανάπτυξη όπως επανεκτιμήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και σε επικαιροποιημένα στοιχεία για τις πληρωτέες υποχρεώσεις, σε αναθεωρημένους λογαριασμούς ορισμένων φορέων γενικής κυβέρνησης, και μεταβολές στο μητρώο των φορέων γενικής κυβέρνησης.

Το 2010 το ΑΕΠ εκτιμάται στα 227,3 δισ. ευρώ από 230 δισ. ευρώ που η ΕΛΣΤΑΤ ανέμενε προηγουμένως. Αναθεώρηση προς τα πάνω καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ και για το χρέος της ελληνικής κυβέρνησης το οποίο έκλεισε για το 2010 στο 144,9% του ΑΕΠ έναντι 142,8% που αναγράφεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Η αναθεώρηση ξεκινά για τα προηγούμενα έτη, καθώς εκτιμάται ότι το 2007 το χρέος ανέρχεται σε 107,4% του ΑΕΠ, τη στιγμή που στο προσχέδιο του προϋπολογισμού καταγράφεται για το ίδιο έτος 105,4%.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"

Keywords
Τυχαία Θέματα