Ημέρες Πολιτισμού στου Ψυρρή

Ένα δωδεκαήμερο Πολιτισμού διοργανώνεται στου Ψυρρή και συγκεκριμένα στο θέατρο «Εμπρός», το οποίο τελεί υπό ειρηνική κατάληψη από  την Κίνηση Μαβίλη.

«Σήμερα 11 Νοεμβρίου 2011 μπαίνουμε στο Εμπρός - χώρο ανεκμετάλλευτο από το Υπουργείο Πολιτισμού- με σκοπό να το επαναλειτουργήσουμε με ίδια μέσα. Η αρχική πιλοτική μας πρόταση περιλαμβάνει προγραμματισμό 12 ημερών με καίριες δράσεις θεωρητικού και πρακτικού χαρακτήρα από καλλιτέχνες  των παραστατικών τεχνών και θεωρητικούς» αναφέρει η κίνηση στην

ιστοσελίδα της.  

Κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού δωδεκαήμερου, δεν επιτρέπεται οιαδήποτε διακίνηση χρήματος. Οι καλλιτεχνικές ομάδες αλλά και το κοινό θα μετέχουν εντελώς δωρεάν. Στον δωδεκαήμερο προγραμματισμό θα συμμετέχουν εκτός από τις ομάδες της κίνησης Μαβίλη, καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και των εικαστικών, με το έργο τους, την έρευνα και τις δράσεις τους καθώς και θεωρητικοί από διαφορετικά πεδία.

Η Κίνηση Μαβίλη, έκανε καταγραφή του υλικού που βρέθηκε στο κτήριο του θεάτρου, το οποίο θα διαφυλάξουν, ενώ ελέγχθηκε από μαχανικούς και η στατικότητα του.

Μάλιστα ζήτησε από το ΥΠΠΟΤ να της παραχωρηθεί το κτήριο που είναι εγκαταλελειμμένο χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα