Ινδία: Μειώθηκε ο αριθμός των τουριστριών

Ο αριθμός των τουριστριών στην Ινδία μειώθηκε κατά 35% τους τελευταίους τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις και τους βιασμούς σε βάρος γυναικών στη χώρα αυτή.

Στηνέρευνα που πραγματοποίησαν τα Ενωμένα Επιμελητήρια Εμπορίου και Βιομηχανίας (Assocham) μεταξύ 1200 τουριστικών πρακτόρων, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι αφίξεις επισκεπτών στην Ινδία συνολικά μειώθηκαν κατά 25% μέσα σε ένα χρόνο. Οι τουρίστες προτίμησαν άλλους ασιατικούς προορισμούς, όπως τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.

"Οισεξουαλικές επιθέσεις αποτελούν έναν σημαντικό λόγο για την ακύρωση τωνταξιδιών από την πλευρά των γυναικών", δήλωσε η συνδιευθύντρια των Assocham Μαντζού Νέγκι. "Η απότομη πτώση οφείλεται στην ανησυχία για τηνασφάλειά τους", πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι και η παγκόσμια οικονομική ύφεση συνιστά επίσης σημαντικό παράγοντα.

Οθάνατος μιας 23χρονης που βιάστηκε ομαδικά μέσα σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί πυροδότησε ένα κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός τωνβιασμών που καταγγέλλονται στην αστυνομία έχει αυξηθεί έκτοτε. Επίσης έχουν αναφερθεί επιθέσεις εναντίον ξένων τουριστριών. Τους δύο τελευταίους μήνες μια ποδηλάτισσα από την Ελβετία και μια φοιτήτρια από τη Νέα Κορέα βιάστηκαν στο κρατίδιο Μάντια Πραντές.

Σχεδόντο 72% των τουριστικών πρακτόρων είπαν ότι είχαν ακυρώσεις κρατήσεων κυρίως από Ευρωπαίες, Αμερικανίδες, Καναδέζες και Αυστραλές τουρίστριες.

Σύμφωναμε το υπουργείο Τουρισμού 6,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ινδία το 2012 και τα έσοδα της χώρας σε ξένο συνάλλαγμα ανήλθαν στα 17,7δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα