ΗΠΑ: Αγώνας κατά του αντισημιτισμού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα να αγωνιστεί μαζί με το Ισραήλ και τους συμμάχους του σε όλο τον κόσμο "για να μην αναδυθεί ξανά ο αντισημιτισμός", με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

"Αυτήν την ημέρα, που θυμόμαστε όσους πέθαναν στα στρατόπεδα του Άουσβιτς, της Τρεμπλίνκα, του Νταχάου και το Σόμπιμπορ, υποσχόμαστε να πούμε την αλήθεια σε όσους αρνούνται το Ολοκαύτωμα", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ομπάμα.

"Μαζί με το Ισραήλ και τους συμμάχους

μας σε όλο τον κόσμο, δεσμευόμαστε να δώσουμε νόημα στις λέξεις αυτές: Μην ξεχάσετε τίποτα. Ποτέ ξανά", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στο Ισραήλ με την ευκαιρία της 47ης επετείου από την απελευθέρωση του στρατοπέδου του Άουσβιτς. "Σε μια στιγμή που το κράτος του Ισραήλ απειλείται από βίαιους τρομοκράτες, από τυρράνους που επιδιώκουν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και από μια εκστρατεία που στοχεύει στο να του στερήσει τη νομιμότητα, οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν ενωμένες με το σύμμαχό τους, στον αγώνα του για την ειρήνη και την ασφάλεια", ανέφερε ο Ρόμνεϊ στην ανακοίνωσή του.

Ο Ρόμνεϊ, όπως και οι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι, κατηγορούν τον Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν στηρίζει αρκετά το Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα