ΗΠΑ: Ψήφισμα κατά της βίας στη Συρία

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε σήμερα ψήφισμα που καταδικάζει "τη βάναυση και αδικαιολόγητη" χρήσης βίας εναντίον αμάχων από το συριακό καθεστώς, και ζητεί να μελετηθούν όλα τα νόμιμα μέσα για να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες αυτών των πράξεων.

Στο ψήφισμα εκφράζεται επίσης "μεγάλη απογοήτευση" για το βέτο που ασκήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου από την Κίνα και τη Ρωσία σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

που καταδίκαζε την Δαμασκό για την καταστολή. Το κείμενο καλεί εξάλλου τη διεθνή κοινότητα να "μελετήσει τα διαθέσιμα νομικά μέσα ώστε οι αξιωματούχοι της συριακής κυβέρνησης να λογοδοτήσουν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που διαπράττονται στη Συρία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, ο Δημοκρατικός Τζον Κέρι, παραδέχθηκε ότι το κείμενο που εγκρίθηκε ήταν λιγότερο ισχυρό από το αρχικό, καθώς κάποιοι γερουσιαστές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους. Ένας από αυτούς, ο Ρεπουμπλικάνος Μπομπ Κόρκερ, είχε τονίσει ότι το αρχικό σχέδιο ψηφίσματος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της Συρίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Ψήφισμα, Συρία,ipa, psifisma, syria