Ιράκ: 8 νεκροί σε έκρηξη

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σήμερα τοπρωί κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά της πόλης Τζουμπαϊντίγια του κεντρικού Ιράκ, ανακοίνωσαν αξιωματικοί των υπηρεσιώνασφαλείας και ιατρικές υπηρεσίες.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 09:15τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στην πόλη αυτή που κατοικείται κυρίως από σιίτες και βρίσκεται σχεδόν 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.

Τουλάχιστον38

άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Τρίτη, στο Ιράκ σε πολλές επιθέσεις. Οι 26 μεταξύ αυτών σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού επίσης σε πολυσύχναστη αγορά, στη Ντιουανίγια, νοτίως της Βαγδάτης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τις χθεσινές επιθέσεις, πολλές από τις οποίες είχαν στόχο τη σιιτική κοινότητα η οποία ετοιμάζεται να γιορτάσει την Παρασκευή τη γέννηση τουΜάχντι, μιας σημαντικής μορφής του σιιτικού Ισλάμ.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντιουανίγια είδε "τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα" στην επίθεση στη Ντιουανίγια.

Ηβία στο Ιράκ έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με τις πλέον αιματηρές χρονιές του 2006 και 2007, ωστόσο παραμένει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στη χώρα που μαστίζεται από σοβαρή πολιτική κρίση και θρησκευτικές εντάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα