Ιράκ-Ρωσία: Ακύρωση εξοπλιστικής συμφωνίας

Το Ιράκ ακύρωσε μία συμφωνία αγοράς εξοπλισμού από τη Ρωσία ύψους 4,2δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναν μήνα μετά την επίτευξή της, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για διαφθορά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.

«Το συμβόλαιο ακυρώθηκε», δήλωσε ο Άλι Μουσάουι. «Μόλις ο αλ Μάλικι επέστρεψε από το ταξίδι του στη Ρωσία, εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη διαφθορά. Αποφάσισε να επανεξετάσει το συμβόλαιο στο σύνολό του (…)

Έχει ξεκινήσει έρευνα», πρόσθεσε χωρίς όμως να πει πότε ελήφθη η απόφαση για την ακύρωση.

ΟΜουσάουι δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα των ανθρώπων που ερευνώνται, ούτε να διευκρινίσει αν το Ιράκ σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί το συμβόλαιο με τη Μόσχα.

Ο νομικός σύμβουλος του αλ Μάλικι Νούρι Μοχάμεντ Τζάουαντ επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι ο ιρακινός πρωθυπουργός έχει ενημερώσει τη ρωσική κυβέρνηση και τους κατασκευαστές για την απόφασή του. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από τη ρωσική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως συμφώνησε να πωλήσει στο Ιράκ στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα την καταστούσε τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή όπλων στη χώρα, μετά τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα