Ισπανία: 620 απολύσεις στην Vodafone

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε με εργατικά συνδικάτα να απολυθούν 620 εργαζόμενοι στην ισπανική θυγατρική της, απόφαση που προστίθεται σε μια σειρά ανακοινώσεων απολύσεων στην Ισπανία.

Πολλές επιχειρήσεις στην Ισπανία, όπου το ποσοστό της ανεργίας ήδη βρίσκεται

στο 26%, προχωρούν σε απολύσεις για να μειώσουν το κόστος. Η κυβερνώσα κεντροδεξιά κυβέρνηση, εν μέσω της εφαρμογής μέτρων λιτότητας με στόχο την μείωση του ελλείμματος, έχει θεσπίσει μέτρα που καθιστούν ευκολότερες τις προσλήψεις αλλά και τις απολύσεις.

Οι απολύσεις που ανακοίνωσε η Βόνταφον είναι τελικά λιγότερες από τις 1.000 που αναμένονταν αρχικά, αλλά συνάδουν με τον αριθμό των 650 που επιδίωκε να κάνει η εταιρεία, σύμφωνα με συνδικαλιστές.

"Η συμφωνία που επιτεύχθηκε περιορίζει τον αριθμό των περικοπών θέσεων απασχόλησης στις 620, ενώ ορισμένες υπηρεσίες μπορεί να ανατεθούν σε εξωτερικούς προμηθευτές, γεγονός που θα επηρεάσει έως και 130 θέσεις εργασίας", ανέφερε η Βόνταφον σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών χθες.

Η εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους στην Ισπανία, είπε ότι οι όροι απασχόλησης για 150 εργαζόμενους ενδέχεται να μεταβληθούν ενώ 400 μέλη του προσωπικού θα πάψουν να λαμβάνουν κουπόνια για αφορολόγητα γεύματα.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες για να διασφαλιστεί η "βιωσιμότητα" της επιχείρησης και να αποδεσμευτούν κεφάλαια τα οποία θα ανακατευθυνθούν σε επενδύσεις σε υποδομές και σε δίκτυα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισπανία, 620, Vodafone,ispania, 620, Vodafone