Ισραήλ: Τρείς νεκροί στην επέτειο της «Νάκσα»

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυράτων ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον νεαρών Παλαιστινίων από τηΣυρία που προσπαθούσαν να κόψουν τα σύρματα στα σύνορα με το Ισραήλ καινα εισέλθουν στα υψίπεδα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσε η κρατικήτηλεόραση της Συρίας.

   Εκατοντάδεςάνθρωποι, οι οποίοι διαδήλωναν για την 44η επέτειο της "Νάκσα" τηςήττας των αραβικών δυνάμεων από το Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών,προσπάθησαν να περάσουν με τη βία στα υψίπεδα του Γκολάν όπου βρίσκεταιη γραμμή εκκεχειρίας μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, σύμφωνα με το ΓαλλικόΠρακτορείο.


   Ανταποκριτέςτου Ρόιτερς και του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι είδαν τουλάχιστοντέσσερις ανθρώπους να απομακρύνονται από τους διαδηλωτές με φορεία.

   Οισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέραγια να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν, ενώ σύμφωνα μεφωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, οι Παλαιστίνιοι προσπαθούσαν νακόψουν τα πρώτα σύρματα κοντά στην πόλη Μαζντάλ Σαμς.

   Δεκατρείςάνθρωποι είχαν σκοτωθεί στις 15 Μαΐου όταν τα ισραηλινά στρατεύματαπροσπάθησαν να εμποδίσουν χιλιάδες Παλαιστίνιους να περάσουν τα σύνοραμε τη Συρία, τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας.
Keywords
Τυχαία Θέματα