Ιταλία: Επεισόδια και συλλήψεις

Τρεις συλλήψεις, πενήντα προσαγωγές και είκοσι τέσσερις τραυματίες (16 αστυνομικοί, 8 διαδηλωτές) είναι ο απολογισμός από τις συγκρούσεις κατά τις σημερινές διαδηλώσεις στην Ιταλία.

Τα πιο εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην Ρώμη. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, από την άλλη έγινε χρήση γκλομπ

και δακρυγόνων. Πολλοί οδηγοί, σε κατάσταση σοκ, εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους στην μέση του δρόμου και έφυγαν με τα πόδια, έντρομοι λόγω των συγκρούσεων.

Δεκάδες πολίτες τράβηξαν από τα σπίτια τους με μικρές κάμερες ή κάμερες ενσωματωμένες σε κινητά, στιγμιότυπα των συγκρούσεων.

Εντύπωση προκάλεσε η έκκληση του ηθοποιού και επικεφαλής του λεγόμενου Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο: «είμαστε σε πόλεμο, οι αστυνομικοί θα έπρεπε να στηρίξουν τους νέους, να συμπαραταχθούν με τους νέους», έγραψε στο ιστολόγιό του ο Γκρίλο.

Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, μεταδίδει εικόνες στις οποίες μπορεί, κανείς, να διακρίνει αστυνομικούς να χτυπούν στο κεφάλι διαδηλωτές πεσμένους στο έδαφος.

Ο ειδησεογραφικός όμιλος ιδιοκτησίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέφερε ότι «για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν και θωρακισμένα οχήματα, τα οποία προσπάθησαν να "σπάσουν" την κεφαλή της πορείας. Εκεί υπήρχαν και ανήλικες φοιτήτριες, που έβαλαν τα κλάματα και πανικοβλήθηκαν».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα