Στεφάνου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται σκληρά με την Τρόικα

22:37 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται σκληρά και με τεκμηρίωση για να προστατέψει βασικές θεσμικές κατακτήσεις του λαού και για να διασφαλίσει την προοπτική της ανάπτυξης της οικονομίας.
Οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση, λόγω των θέσεων της Τρόικας, πρόσθεσε, είναι δεδομένες και τις γνωρίζουν τα κόμματα, γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τα ενημέρωσε, όταν ολοκληρώθηκε η εξ αποστάσεως διαπραγμάτευση.
Όταν ολοκληρωθεί κι αυτός ο κύκλος της διαπραγμάτευσης, συνέχισε, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα ενημερώσει ξανά τις

πολιτικές δυνάμεις.
Ο κύριος Στεφάνου είπε επίσης ότι ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας δανειοδότησης το συντομότερο.

Προϋπόθεση όμως, συνέχισε, είναι να γνωρίζουμε ποιο είναι το περιεχόμενο του μνημονίου και ποιο το ποσό της δανειοδότησης που θα προκύψει από το ύψος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ο κύριος Στεφάνου κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι προκαλούν αλαλούμ και σύγχυση, κατά την έκφρασή του, με τις καθημερινές αντιφατικές δηλώσεις τους.
Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση φροντίζει και εργάζεται, ώστε να είναι καλυμμένη, ως προς τα χρήματα που απαιτούνται για πληρωμές τον Δεκέμβριο.
Απαντούσε σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει χρόνος για υπογραφή του μνημονίου και αν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες για τον Δεκέμβριο.
Ερωτηθείς εξάλλου εάν ισχύουν όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών, ο εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά.

Σχολιάζοντας εξάλλου δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης για μια ακόμα φορά, κάνει το δικηγόρο στην Τρόικα, φορτώνοντας στην κυβέρνηση την ευθύνη για καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση.
Ο κύριος Αναστασιάδης, συνέχισε, με τις δηλώσεις του, θεωρεί δειλία τη διεκδικητικότητα στη διαπραγμάτευση.
Προφανώς, προσθέτει, τόλμη για τον κύριο Αναστασιάδη είναι η άρον-άρον υπογραφή μνημονίου, ανεξαρτήτως του περιεχομένου.
Ο κύριος Στεφάνου χαρακτήρισε επίσης κούφια συνθηματολογία όσα δηλώνει ο κύριος Αναστασιάδης περί της προστασίας των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα