Καμπάνια κατά του λαθρεμπορίου τσιγάρων

Η καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» θα χρηματοδοτήσει καμπάνια κατά του λαθρεμπορίου τσιγάρων συνολικού  ύψους άνω των 200 χιλ. ευρώ σε  συνεργασία με τις διωκτικές αρχές της  χώρας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της «Παπαστράτος», Νικήτας Θεοφιλόπουλος, το κράτος το 2011έχασε 400 εκατ.  ευρώ από φόρους λόγω του λαθρεμπορίου  τσιγάρων, ποσό που αντιστοιχεί
στις συντάξεις όλων των δημοσίων  υπαλλήλων για ένα μήνα.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ετησίως διακινούνται πάνω από 60 δισ. λαθραία τσιγάρα, ενώ οι απολεσθέντες φόροι σε επίπεδο ΕΕ ξεπερνούν για  το 2011 τα 11 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παπαστράτος, τα  στελέχη της καπνοβιομηχανίας θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια  στα στελέχη του ΣΔΟΕ με σκοπό να τους καταστήσουν σαφές το διαχωρισμό μεταξύ των παράνομων και κανονικών τσιγάρων.

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της «Παπαστράτος» υπογράμμισε ότι από το 2004 και μέχρι το 2016 έχει προϋπολογιστεί κονδύλι ύψους 1,2 δις. δολαρίων για το λαθρεμπόριο τσιγάρων όπου μπορεί και η Ελλάδα μέσω αίτησης να διεκδικήσει σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Τέλος, το πρώτο πεντάμηνο του 2012 στην ελληνική αγορά καπνού το ποσοστό των λαθραίων τσιγάρων έφτασε το 13%. 

Keywords
Τυχαία Θέματα