Και στη Ρουμανία οι Καναδοί

Σε ανακάλυψη κοιτασμάτων χρυσού και χαλκού στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Χουνεντοάρα (Hunedoara), στη δυτική Ρουμανία, προχώρησε καναδική εταιρεία και οι εκτιμήσεις των ειδικών "μιλούν" για 100 τόνους χρυσού και 100.000 τόνους χαλκού, δήλωσε ο περιφερειάρχης της Hunedoara, Σορίν Βασιλέσκου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός.

Ο εντοπισμός των μεταλλευμάτων έγινε

στην περιοχή που περικλείει τρία τμήματα (Μπάτσες, Μπουκουρέσκι και Κρίστσιορ) και η εξόρυξή τους σχεδιάζεται για την επόμενη τετραετία, αφού πρώτα θα έχουν τακτοποιηθεί όλες οι διαδικαστικές εκκρεμότητες και θα έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες.

"Πρόκειται για μια ποσότητα άνω των 100 τόνων χρυσού και άνω των 100.000 τόνων χαλκού. Η εξόρυξη θα πραγματοποιείται για διάστημα 20 ετών, ενώ οι επενδύσεις εκτιμώνται από 850 εκατομμύρια δολάρια έως και 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλέσκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάπτυξη του έργου θα δημιουργήσει τουλάχιστον 2.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 600 θα είναι άμεσες και θα σχετίζονται με τη διαδικασία εξόρυξης.

Ο κ. Βασιλέσκου υπογράμμισε, επίσης, ότι η μέθοδος εξόρυξης δεν θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση κυανιούχων διαλυμάτων, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή της ρύπανσης του εδάφους και των υπόγειων υδροφορέων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα