«Κακή ιδέα η τυχόν διχοτόμηση του Κοσόβου»

«Τυχόν διχοτόμηση του Κοσόβου θα ήταν πολύ κακή ιδέα και δύσκολο να εφαρμοστεί, αλλά οι τοπικές κοινότητες έχουν το δικαίωμα ν' αναπτύξουν τη δική τους "ταυτότητα", ζωή και να καλύψουν τις επιμέρους ανάγκες τους», δήλωσε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Πρίστινα Ζαν-Φρανσουά Φιτού.

«Ωστόσο, εάν ασχολούμαστε με ενδεχόμενες επιλογές για το βόρειο Κόσοβο, νομίζω πως είναι σημαντικό ν' ακούσουμε τι έχουν να πουν οι άνθρωποι στην περιοχή, αντί να μιλάμε για τον βορρά (στο Κόσοβο) σαν να πρόκειται
για κάποιο μέρος, κάπου στο φεγγάρι», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρέσβης, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για ανακήρυξη ανεξαρτησίας στο βόρειο Κόσοβο.

«Θα πρέπει να μιλήσουμε με τους ντόπιους, ν' ακούσουμε τι πιστεύουν, τι φοβούνται και σε τι ελπίζουν», πρόσθεσε.

Μιλώντας στη σερβόφωνη εφημερίδα «Βίεστι» με έδρα τη Φρανκφούρτη, ο Γάλλος πρέσβης ανέφερε πως ο ίδιος επισκέπτεται συχνά το βόρειο Κόσοβο προκειμένου να μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής και ν' ακούσει τους φόβους τους.

Ο κ. Φιτού διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμιά αλλαγή σε ό,τι αφορά τη θέση της χώρας του στο ζήτημα του Κοσόβου, υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του Κοσόβου, οπότε δεν θεωρεί πως τυχόν διχοτόμηση της περιοχής θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή.
Keywords
Τυχαία Θέματα