«Καμία Ευρώπη δίχως την Ελλάδα»

Με αυτό το σύνθημα οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι, οι οποίοι πρόσφεραν τους μισθούς τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, παρουσίασαν τις κοινές πρωτοβουλίες που ξεκινούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την ανάπτυξη.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο δήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η κυριαρχία των αγορών επί των πολιτών και μέσα από την αλληλεγγύη να μπορέσει η χώρα να βγει απ' την κρίση. Ελληνική και ιταλική Αυτοδιοίκηση

προωθούν πλαίσιο συνεργασίας με τους ευρωπαίους ομολόγους τους, με πρωταρχικό στόχο και οι τέσσερεις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που μαστίζονται από την οικονομική κρίση να μπορέσουν να προωθήσουν την ανάπτυξη μέσα από μέτρα αλληλεγγύης.

Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος Κάβα Ντέι Τιρένι και ο συνάδελφός του Τζοβάνι Μοσκατιέλο, δήμαρχος Μπαρονίσσι, ήρθαν σήμερα στην Αθήνα για μια συνάντηση εργασίας με το δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ αργότερα θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσος Γιαννίση.

«Ενέργειες σαν και αυτές επιβεβαιώνουν πλήρως το πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικότητας που διακατέχει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα θεσμικά της όργανα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε μεταξύ άλλων η ΚΕΔΕ στην πρόσκληση που είχε απευθύνει στους δύο δημάρχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα