Να περάσουμε από την πειθαρχία στην ανάπτυξη

Την ανάγκη να περάσουμε από τη δημοσιονομική πειθαρχία σε πολιτικές προώθησης της ανάπτυξης - κάτι που υποτίθεται ότι θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή - εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι σε αυτό δεν έχει αντίρρηση η Μέρκελ. «Δεν είμαστε απλώς μια μηχανή που παράγει κυρώσεις», δήλωσε προσθέτοντας ότι «πρόσφατα» μετέφερε το μήνυμα αυτό στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
«Και δεν έφερε αντίρρηση», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μια απόφαση για την ενίσχυση των ταμείων στήριξης της ευρωζώνης --όπως ζητούν το ΔΝΤ και οι κύριοι οικονομικοί εταίροι της ΕΕ-- δεν επείγει, όμως θα ληφθεί πριν από τον Απρίλιο, σημείωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα κρίσιμης σημασίας για τις επόμενες ημέρες. Πρέπει πρώτα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες δανειστές στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται από την ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα».

Ο Γιούνκερ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Eurogroup, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε πως ο συνδυασμός των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας -το νέο ταμείο της ευρωζώνης που θα δημιουργηθεί τον Ιούλιο- και των 250 δισεκατομμυρίων που έχουν απομείνει στον προκάτοχό του, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα ήταν «ο καλύτερο πράγμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα