Καταλήψεις για την κινητικότητα υπαλλήλων

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, με αφορμή το πρόγραμμα άμεσης κινητικότητας υπαλλήλων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ, οι καταλήψεις επεκτείνονται σε ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς και υπηρεσίες καθαριότητας. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Εν τω μεταξύ κλείνει από σήμερα και για τρεις ημέρες ο δήμος Πατρέων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που αφορούν στην διαθεσιμότητα υπαλλήλων και τις περικοπές στην χρηματοδότηση.

Το πρόγραμμα κινητικότητας των Υπαλλήλων θα προχωρήσει ακόμα και εάν οι υπηρεσίες καθυστερήσουν να στείλουν τις σχετικές λίστες, καθώς το Υπουργείο έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής» τονίζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας  ότι στο πολυνομοσχέδιο «προβλέπονται αυστηρές προθεσμίες για την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας,   καθυστέρηση της οποίας συνεπάγεται επιβολή πειθαρχικών ποινών στα αρμόδια όργανα αλλά και  μεγαλύτερη παραμονή στο καθεστώς της διαθεσιμότητας των προς μετακίνηση υπαλλήλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα