Κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς

Τη διακοπή της λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριά για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Τα προβλήματα παραμένουν δυσεπίλυτα, με κυρίαρχα την έλλειψη μόνιμης παρουσίας γιατρού και του επαρκούς προσωπικού φύλαξης, όπως επισημαίνει στην εφημερίδα  «Χανιώτικα Νέα» ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πέτρος Λυμπεράκης.

«Η έλλειψη γιατρού είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε ζητήσει επίσημα από το ΠΕΣΥ Κρήτης να μας ορίσει έναν γιατρό, ώστε να είναι μόνιμα μέσα στη Σαμαριά κατά τη διάρκεια

που είναι ανοιχτό το φαράγγι αυτούς τους έξι μήνες», επεσήμανε ο κ. Λυμπεράκης.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης επεσήμανε το ζήτημα της επαρκούς κάλυψης με προσωπικό στα φυλάκια που υπάρχουν στο φαράγγι της Σαμαριάς.

«Είμαστε σε μια ανασφάλεια σχετικά με το τι θα γίνει με τη νέα οικονομική κατάσταση. Δηλαδή θα έχουμε του χρόνου προσωπικό ή θα τρέχουμε πάλι την τελευταία στιγμή, κατά τον Απρίλιο, για να μην μείνει ανοχύρωτο το φαράγγι; Πρέπει να συντρέξουμε μία σειρά παραγόντων για να μπορεί (το φαράγγι) να δουλέψει σωστά», τόνισε ο κ. Λυμπεράκης.

Παράλληλα, ο κ. Λυμπεράκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε φέτος με τα καραβάκια, τα οποία εκτελούν δρομολόγια και μεταφέρουν επισκέπτες από την Αγιά Ρουμέλη στη Χώρα Σφακίων και στο Λουτρό.

«Τα προβλήματα που υπήρξαν ήταν πάρα πολύ σημαντικά έστω και στο επίπεδο της δημόσιας εικόνας που δώσαμε. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτήν τη δουλειά έχουν ευθύνες αλλά και υποχρεώσεις. Ως Φορέας δεν έχουμε αρμοδιότητα πώς θα κάνουν τη δουλειά τους ή "γιατί πήγες σε αυτόν τον νηογνώμονα". Το θέμα είναι πώς τα προβλήματα που προκύπτουν τα αντιμετωπίζει ο κόσμος και ο Φορέας που γίνεται δέκτης παραπόνων», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα