«Κληρώνει» για τα ελληνικά CDS

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για την διευθέτηση του ποσού που θα πληρωθεί για τα ελληνικά CDS, όπως ορίζει η ISDA.
Συγκεκριμένα, η δημοπρασία θα διεξαχθεί βάσει των όρων της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), και από αυτή θα αποφασιστεί το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν οι πωλητές των ασφαλίστρων συμβολαίων, διευθετώντας και την τιμή ανάκτησης από τα ελληνικά ομόλογα.

Τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 17:30 περίπου
ώρα Ελλάδας. Η διευθέτηση των ελληνικών CDS έρχεται καθώς οι επενδυτές υποχρεώθηκαν να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με ζημιές, στην μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους που έλαβε ποτέ χώρα.

Η δημοπρασία βάζει τέλος σε περισσότερα από δύο έτη σπέκουλας για το εάν τα παράγωγα είναι βιώσιμα για την ασφάλιση του κρατικού χρέους, καθώς οι ευρωπαϊκές αρχές προσπάθησαν να αποτρέψουν την πληρωμή τους, εξαιτίας ανησυχιών ότι κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε την κρίση της περιοχής.

«Η ενεργοποίηση των CDS μπορεί να έχει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές επιπτώσεις για την ευρωπαϊκή αγορά κρατικών ομολόγων», δήλωσε ο Ιωάννης Σόκος, στρατηγικός αναλυτής στην BNP Paribas.

«Είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι υπάρχει ένα εργαλείο αντιστάθμισης που λειτουργεί για τους κατόχους άλλων περιφερειακών ομολόγων», πρόσθεσε.

Οι traders θα θέσουν το ποσοστό ανάκτησης για τα ομόλογα, σε περίπου 0,20 ευρώ, προκαλώντας έτσι την πληρωμή των ομολόγων κατά 0,80 ευρώ, με βάση την τιμή των νέων 30ετών ελληνικών ομολόγων.

Οι επενδυτές χρησιμοποιούν το μεγαλύτερης διάρκειας ομόλογο για να υπολογίσουν τη διευθέτηση της πληρωμής, σύμφωνα με τον Alessandro Giansanti, στρατηγικό αναλυτή της ING Groep.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα