Ο Αδ. Πεπελάσης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Αδαμάντιος Πεπελάσης μίλησε στις 17/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιώργο Αποστολίδη. Σχολιάζοντας την παρούσα πολιτικοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, μεταξύ άλλων, είπε:

«Πρέπει επιτέλους να πούμε την αλήθεια. Δεν έχει σημασία αν είπαμε ή δεν είπαμε την αλήθεια. Σημασία έχει ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μια κατάσταση, που δεν πιστεύαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε και από τότε, πολλά από όσα έχουμε κάνει, δεν συμβάλλουν στο να δούμε τα πράγματα καλύτερα. Πάλι δεν λέμε την αλήθεια, ούτε ως πολιτικό σύστημα,
ούτε ως οργανωμένη κοινωνία».

Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν ξέρω εάν η κοινωνία έχει αντιληφθεί ξεκάθαρα τι πραγματικά συνέβη. Βλέπετε ως τούτη την στιγμή, τα κόμματα προσπαθούν να επιρρίψουν την ευθύνη το ένα στο άλλο. Ύστερα από τόσους μήνες ταλαιπωρίας, κοινωνική "συννεφιά", τέτοια απειλή που περιβάλλει την χώρα μας, να μιλάμε όπως μιλάμε για ευθύνες του άλλου και όχι δικές μας. Αφού κάναμε ό,τι κάναμε, πήγαμε και είπαμε "είμαστε ολόγυμνοι, γεμάτοι ενοχή και για αυτό ζητάμε την βοήθεια σας". Δεν αντισταθήκαμε τόσο δα. Όλα έγιναν τόσο άτσαλα, σχεδόν ύποπτα. Ως και τούτη τη στιγμή δεν ασχολούμαστε σοβαρά με το τι πράγματι συνέβη. Ούτε ένας κυβερνητικός, μήνες τώρα, δεν προέβαλλε αντίρρηση στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Νομισματικό Ταμείο. Κολυμπάμε σε βαθύτερα νερά, για να πνιγούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα. Όλα αυτά που κάνουμε και μας ζητάνε να κάνουμε, δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα».

Και πρόσθεσε: « Εάν πετύχαιναν τα μνημόνια, έτσι όπως ήθελαν οι διάφοροι της Τρόικα, η Ελλάδα θα γινόταν μια χώρα που δεν θα ήθελες να την δεις. Δεν θα ήταν η Ελλάδα με τις αρετές και τα προτερήματά της».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα