Κομισιόν: Αύριο η απόφαση για τη δόση

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί στο Eurogroup της Πέμπτης, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν. Το ζήτημα θα εξετασθεί απόψε στις 17:00 σε συνεδρίαση του Euroworking Group, με τη συμμετοχή του
υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η επιχείρηση εξαγοράς από την Ελλάδα του χρέους της υπήρξε «ικανοποιητική» και θα πρέπει να επιτρέψει αύριο  στην ευρωζώνη να αποδεσμεύσει την οικονομική βοήθεια που έχει υποσχεθεί στην Αθήνα, δήλωσε νωρίτερα  στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Εν τω μεταξύ, μετά τις άκαρπες προσπάθειες στο Ecofin της περασμένης Τρίτης με στόχο τη δημιουργία του  μηχανισμού εποπτείας, οι 27 υπουργοί οικονομικών της ΕΕ συναντιούνται σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια συμβιβασμού των διαφορών τους, ένα εικοσιτετράωρο πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Eμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας παραμένει η διαφωνία Γερμανίας-Γαλλίας σχετικά με το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Keywords
Τυχαία Θέματα