Κοντά σε δημοσιονομική συμφωνία

Οι διαπραγματεύσεις στην Γερουσία για ένα νομοσχέδιο που θα προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ και την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών της κυβέρνησης πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους και μια συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί σύντομα, δήλωσε σήμερα συνεργάτης των Δημοκρατικών της Γερουσίας.

Οίδιος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, πρόσθεσε ότι υπάρχουν "ενδείξεις" πως μόλις ανακοινωθεί μια συμφωνία, η Γερουσία μπορεί να είναι σε θέση να κινηθεί γρήγορα για την υιοθέτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Αυτό μπορεί να σημαίνει

ότι οι ακτιβιστές του Tea Party, όπως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, δεν σκοπεύουν να εγείρουνεμπόδια στην διαδικασία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, σκοπεύει να ψηφίσει επί του νομοσχεδίου που θα προκύψει από τη Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ και τον τερματισμό του κλεισίματος μέρους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, δήλωσε σήμερα συνεργάτης της ηγεσίας του σώματος αυτού.

Καθώς πλησιάζει η προθεσμία ως την Πέμπτη για την επίλυση του ζητήματος αυτού, ο συνεργάτης σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των ψήφων που χρειάζεται για να δοθεί η τελική έγκριση του Κογκρέσου στην δικομματική πρόταση της Γερουσίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα