Κοντά σε σπίτια η φωτιά στο Μαρκόπουλο

Μεγάλεςδιαστάσεις έχει πάρει το πύρινο μέτωποστονοικισμό Χεροβούνι Μαρκοπούλου όπουπριν από λίγο -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε αυλέςσπιτιών κάηκαν αποθήκες,πέργκολες και παραπήγματα. Η φωτιά πουμαίνεται από τις 2 το μεσημέρι απειλείχιλιάδες στρέμματα πυκνής δασικήςέκτασης καθώς κατευθύνεται στο δάσοςΚουβαρά. Για προληπτικούς λόγους -λόγωπυκνών καπνών- εκκενώθηκε η παιδικήκατασκήνωση στην περιοχή του Κουβαρά.

Οιδυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονταισυνεχώς. Αυτή την ώρα, επί τόπου επιχειρούν100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομαπεζοπόρο τμήμα, 21 ιδιωτικά βυτιοφόρα,από

αέρος 10 αεροπλάνα 2 ελικόπτερα τηςπυροσβεστικής και 2 του στρατού. Το έργοτης κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροίάνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Μιλώνταςστον ΑΘΗΝΑ 984 ο δήμαρχος ΜαρκοπούλουΣωτήρης Μεθενίτης απηύθυνε έκκληση γιαυδροφόρες ακόμη και από ιδιώτες.

Ηπυροσβεστική έθεσε σε επιφυλακή όλεςτι υπηρεσίες της στην Αττική, ενώ δύοκλιμάκια της Διεύθυνσης ΑντιμετώπισηςΕγκλημάτων Εμπρησμού μετέβησαν στηνπεριοχή, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξειςότι πρόκειται για εμπρησμό.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ένας 49χρονος, ως υπαίτιος πυρκαγιάς από αμέλεια, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Ελλέσα στα Κύθηρα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Στο μεταξύ, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σεσυναγερμό η πυροσβεστική και αύριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα